fbpx
Trpeza tokom hladnih dana ne bi bila potpuna bez zimnice. U našim domovima se sprema od davnina i u većini slučajeva su je pravile naše bake. Tradicije su tu da se nastavljaju, stari recepti da potvrde svoju bezvremenost, a nova umeća i ideje u pripremi da stvore novi tajni sastojak koji vašu zimnicu čini najukusnijom.

Bilo da se odlučite za slatku ili slanu zimnicu, neka priprema i ukrašavanje iste postane vaša nova porodična tradicija, koja započinje asortimanom iz Jumbo prodavnice, a završava se kao zabava za celu porodicu!

Neizostavni alati poput krpe, kuhinjske rukavice, podmetača i daske za sečenje treba uvek da imate barem u dva primerka, jer se najbrže prljaju.

Krckalica za orahe, bušač za papriku, ali i za voće, kao i sušilica, tu su da vam olakšaju posao pri samoj pripremi.

Pre svake pripreme zimnice, strerilizacija tegli je obavezna. Tegle dobro operite deterdžentom i prosušite čistom pamučnom krpom. Uzmite pleh, prekrijte dno papirom za pečenje i poređajte staklene posude bez poklopaca, jednu pored druge, tako što će vrh biti okrenut na dole i stavite ih u rernu na 100 stepeni do 20 minuta.

Posle postupka sterilizacije tegle su spremne za punjenje vašom omiljenom zimnicom!

Kako učiniti ceo proces još zanimljivijim? Ukrasite tegle! Potražite pomoć svojih mališana, tako da cela porodica bude uključena u proces. Od materijala su vam potrebni cirkoni, pištolj za silikon, šareni silikonski štapići i trakice.

Napunite pištolj silikonom, opredelite se za svoju omiljenu boju i oblik, i pustite mašti na volju! Cirkone možete dodatno zalepiti pištoljem da bi sprečili odlepljivanje.

Na samom kraju dodajte oko poklopca tkaninu i traku, koju ćete vezati u mašnicu i vaša zimnica je zvanično gotova! Pored toga što ova zimnica može da posluži kao odličan je poklon za prijatelje i porodicu, kojima će tegla ostati kao slatka uspomena.

Teglica sa metalnim poklopcem – 199 RSD
Tegla staklena sa poklopcem 1L – 349 RSD
Tegla sa poklopcem staklena 470ml – 129 RSD
Tegla 720ml + poklopac Europak – 41.99 RSD