fbpx

Konačno je došlo kalendarsko proleće i dani će biti sve topliji. Provodićete više vremena na terasi te vam pomažemo idejama kako da ih dekorišete i uredite.

Ideje za terasu

Nabavite nove saksije, držače i postolja za njih. Saksije mogu biti od pvc materijala ili keramičke, a adekvatan dizajn će se uklopiti u vaš ambijent.  Možete ih držati i na stočiću na kome služite jutarnju kafu ili doručak. Takođe, one u kojima su već posađene vaše omiljene biljke možete obnoviti specijalnim maskama, ukrasnim držačima ili metalnim podlogama.

Osvežite stolice novim jastucima sa leđima ili bez njih. Važno je da boju uskladite sa nijansama koje preovlađuju na balkonu, mada možete primeniti i najnoviji trend – kolor bloking ili da izaberete jastuk koji je priča sam za sebe – podseća na lubenicu ili panj!

Zasadite što više cveća – a možete kupiti već posađeno u saksiji. Neka vaša terasa bude mirisna oaza u kojoj vlada mir a zraci sunca i radoznali insekti koji skupljaju polen budu vaši rado viđeni gosti. Ukoliko ste početnik u hortikulturi, možete nabaviti i veštačko cveće u saksijama. Simbol cveta sa sobom nosi uvek pozitivnu energiju.

Fine večeri koje su pred nama možete ulepšati svetiljkama. Odaberite kakav fenjer sa svećom želite.

Terasa je produžetak enterijera vašeg doma. Odaberite prema vašem raspoloženju najsunčaniji kutak ili onaj sa najviše hlada i udobnos se smestite uživajući u dekoracijama.

Ideje za baštu

Rešite se korova – tako vaše biljke mogu da prodišu i da se razvijaju. Grupišite biljke po određenoj temi, vrsti ili boji ili istražite koje vole da se “druže” i da budu jedna do drugu. Postarajte se da u bašti imate i jestive i dekorativne pripadnike flore.

Za postizanje pravih linija i raznorazne radove u bašti obezbedili smo vam širok izbor alata – makaze, razne vrste rukavica, lopatice, kao i opremu za veoma važan segment – navodnjavanje. Tu su razne vrste creva, držači i dodaci za njih.

Ofarbajte kontejnere za biljke. Nabavite aparat protiv neželjenih insekata.

Ogradite baštu trskom. Možete je naći u našoj ponudi kao i mnoštvo drugih ograda – mrežastih, plastičnih, rustičnih, romantičnih, u boji bronze ili belih.

Kada su u pitanju solarni fenjeri, izbor je veliki, na vama je da se odlučite koji će najbolje ići uz vaš eksterijer.

Baštenska umetnost je veoma bitna – dekoracije kao što su suncokreti, ježevi, pečurke ili bicikl doprineće da vaša bašta bude ispunjena radošću. Kombinujte dekoracije a obratite pažnju da napravite horizontalne slojeve biljaka različitih visina da biste podstakli iluziju dubine prostora.

Privucite leptire! Zasadite cveće sa što dužim ciklusom cvetanja kao što su vrtni slez i krasuljke, zbog njih će leptiri dolaziti u vašu baštu.

Opremite vaše dvorište suncobranima, stolicama i stočićima. Za trenutke igre vaših mališana i nezaboravna sećanja biće važni bazeni, šarene kućice, tricikli, lopte i mali skuteri, kao i veliki izbor igračaka za sport (reketi, košarka za zid, frizbiji, konopci i mnoštvo drugih nezaobilaznih rekvizita za srećno detinjstvo na otvorenom.