fbpx

Najveći hrišćanski praznik Uskrs simbol je obnavljanja i novog rađanja. Želimo vam da ga proslavite u zdravlju i veselju, sa najbližima a nadamo se da ćete tradicionalno ofarbanim jajima dodati i dekoracije koje vam nudimo. Ideje za ukrašavanje će doprineti svečanoj atmosferi i eksploziji boja.

Stavite na ulazna ili neka druga vrata razne vrste venčića koji će nagovestiti razdraganost nadolazeće cvetne i tople sezone. Izaberite da li će na venčiću biti zeka, ptičica, cveće ili jaja.

Organizujte potragu za ofarbanim jajima. Ukoliko imate baštu, igra će biti zanimljivija. Kada ih ukućani nađu, smestite ih u neku od naših korpica ili posudica. U torbicama sa simbolima bubamare, bele ovčice, flaminga i ptičice jaja možete pokloniti nekome u danima posle Uskrsa. Darivanje i deljenje su najvažniji u svakom prazniku – ljubav i pažnju je najlepše podeliti.

Jaja će se dobro smestiti i u platnene korpice koje možete staviti na sto za svečana obedovanja. Ne zaboravite na svećnjake.

Sunce će kroz prozore sve više zavirivati u vaš dom i obasjavati ukrase. Možete ih smestiti tik do prozora, na unutrašnji sims, na svečani sto ili policu. Gde god da budu, ulepšaće prostor. Posebno su zanimljive kućice za zečeve – lepo je da i oni osete udobnost doma kao i vi.

Uskršnje zeke su simbol Uskrsa a mi imamo veliki izbor – zeka sa šargarepom, sa korpom, na biciklu, na trotinetu, sa keceljom ili sa korpicom. Svi su tu da vas podstaknu na neku radosnu aktivnost.

Slatke životinjice simbolizuju duži boravak u prirodi. Unesite u svoj dom posudu za čačkalice u obliku petla, drvenu roze koku, kućicu za ptice, zeku sa kolicima koji se sprema za rad u bašti kao i vi. Uživajte u obnavljanje prirode, cvrkutu ptica i zujanju insekata.

Ne zaboravite na zidove u vašem domu – oplemenite ih visećim ukrasima i girlandama sa zekama i ptičicama ili granama sa cvećem i jajima. U roze saksiju posadite nove biljke a neka se sa njima druže i cvetovi na štapiću. U prolećnoj dekoraciji ne važi princip – manje je više, već obrnuto!

Ukolko za Uskrs idete na piknik dobro će vam doći salvete, stoljnjaci i kartonski tanjiri.

Gde god da ste, budite veseli, jer tako ćete se bolje osećati a što je najvažnije – veselije će biti i vaše okruženje. Uskrs pravo vreme za to.