fbpx

Sredina proleća je idealno vreme da krenete u prirodu na točkovima, jer su prednosti mnogobrojne. Mogu biti oblik prevoza ali nije zanemarljiv ni njihov povoljan uticaj na zdravlje.

Bicikl

Redovna vožnja bicikla pomaže očuvanju vašeg zdravlja na više načina. Ljudi koji imaju nesanice su primetili fantastične rezultate – posle vožnji od 23-30 minuta svakog drugog dana vreme koje im je bilo potrebno da zaspe bilo je smanjeno za pola sata a vreme spavanja produženo za skoro sat vremena. Takođe, biciklizam podstiče rad creva i izgradnju mišića (zbog elementa otpora koji postoji pri okretanju pedala). Kod nas možete nabaviti skoro svu dodatnu opremu za bicikle.

Trotineti i tricikli

Pored toga što ćete biti moderni i izbegavati gužve u prevozu i na kolovozu, trotinet vam može pomoći da ojačate središnje mišiće (one oko kukova, trbušne, leđne i mišiće ramena). Može vam biti dobar saveznik u  borbi sa viškom kilograma a idealan je i u poboljšanju koordinacije pokreta i motoričkih sposobnosti zato što vožnja trotineta ili tricikla zahteva kompletnu pažnju usmerenu u isto vreme na upravljanje, skretanje pravca i promenu brzine.

Roleri

Tokom 30 minuta vožnje rolera možete sagoreti oko 370 kalorija. Za sat vremena možete izgubiti isti broj kalorija kao i tokom prosečnog treninga u teretani. Pritom, roleri su zabavniji jer ste na svežem vazduhu. Takođe, učvrstićete zadnjicu i noge a vožnja deluje i na mišiće ruku jer se njima održava ravnoteža. Prednost vožnje rolera u odnosu na trčanje je što oni manje opterećuju zglobove.

Oprema

Kod nas možete nabaviti sirene, nožne metalne pumpe, zvonca, lance za zaključavanje, držače flaša, merače brzine i skejtove, nova sedišta za bicikl, remont setove, pokrivače, pedale, korpe, držače i još mnogo toga što će vam olakšati vožnju i održavanje „točkaša“.

Bezbednost

Dodali bismo još jedan važan savet – obratite pažnju i na svoju bezbednost, a naročito ako su na točkovima deca. U tu svrhu smo obezbedili širok spektar opreme za zaštitu koja uključuje kacige (u raznim bojama za devojčice, dečake i odrasle), svetla za točkove, štitnike za kolena i još mnogo toga.

Kada se opremite svim što vam je potrebno krenite u prirodu jer će vam to popraviti raspoloženje. Vožnja će vam pomoći da razbistrite um, da se izborite sa stresom i da se kući vratite zadovoljniji i ispunjeniji.